Qualizorg overgenomen door CompuGroup Medical

18 februari 2019

Qualizorg is overgenomen door CompuGroup Medical (CGM). De overeenkomst tussen de mondiale speler op de eHealth markt en de Nederlandse marktleider ten aanzien van het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg, krijgt per direct gestalte.

Een stap die beide bedrijven veel vertrouwen geeft, vanwege de overtuiging dat de bundeling van krachten een uitstekende basis vormt om de dynamische zorgmarkt ook in de toekomst vooruit te helpen.

Partijen die elkaar versterken

Rutger van Zuidam, oprichter van Qualizorg, is blij en tevreden met de overname door het van origine Duitse bedrijf. “Naast dat de visies van Qualizorg en CGM nauw met elkaar verweven zijn, zijn we vooral erg blij dat CGM ons verder helpt richting de volgende fase. Daarnaast is ze een sympathieke partij gebleken, die ons op allerlei vlakken zal versterken!”

Ook directeur Franck Frayer van CGM is content met de recente overname: “CGM heeft enorm veel vertrouwen in Qualizorg en de betreffende samenwerking. We kunnen dan ook niet wachten om de potentie van Qualizorg verder te maximaliseren, want ook wij bij CGM zijn toegewijd aan het permanent verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg wereldwijd.”  

Ongewijzigde teamsamenstelling

Ook wat betreft het team en de mensen die Qualizorg dragen verandert er weinig. Daarnaast blijft het huidige directieteam - naast Rutger verder bestaand uit Niels Grit (COO) en Nicky Narraina (CCO) - actief en blijft ze haar bedrijfslocatie in Deventer trouw. De gezamenlijke toekomst zal zich verder richten op het verzamelen van meer zorg gerelateerde indicatoren en het verbinden van patiënt, zorgverlener en technieken voor bevraging gedurende het (multidisciplinaire) zorgtraject. Al met al interessante, uitdagende ontwikkelingen die zowel zorgprofessional als patiënt vooruit helpen ten aanzien van hun gezamenlijke zorgpad.

Over Qualizorg

Qualizorg is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. De zeer datagedreven organisatie gelooft in transparantie en omarmt het zogenaamde Triple Aim-concept: een gezondere populatie, met minder kosten en een hogere kwaliteit van zorg. Qualizorg is marktleider in Nederland en beheert diverse databases (TTP), biedt daarnaast geavanceerde maatwerkprojecten en is de partij achter de toonaangevende dataverzameling en analysetool Qualiview.

Over CompuGroup Medical

CompuGroup Medical (CGM) is een van de toonaangevende eHealth-bedrijven ter wereld met een omzet van meer dan 580 miljoen euro. De softwareproducten zijn ontworpen om alle medische en organisatorische activiteiten in huisartsenpraktijken, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen. De automatiseringsdiensten voor alle partijen die bij de gezondheidszorg zijn betrokken en de op het web gebaseerde persoonlijke medische dossiers dragen bij aan een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. De diensten van CompuGroup Medical zijn gebaseerd op een unieke klantenbasis van meer dan 1 miljoen gebruikers, waaronder artsen, tandartsen, apothekers en andere dienstverleners op poliklinische en poliklinische locaties.

Met locaties in 19 landen en producten in 55 landen over de hele wereld is CompuGroup Medical het eHealth-bedrijf met een van de grootste dekkingsgraden onder eHealth aanbieders. Ongeveer 4.600 hooggekwalificeerde werknemers ondersteunen klanten met innovatieve oplossingen voor de gestaag groeiende behoeftes van de gezondheidszorg.

Gerelateerde artikelen
GGZ: een goed gesprek met je cliënt over resultaten, hoe doe je dat?
Over Mark Bench

Suzan Oudejans en Masha Spits van 

Krijg inzicht in prestaties van medewerkers

De kwaliteit van de zorgverlening in je praktijk wordt bepaald door een ...