Qualiview Rapportage Tool

Wat is Qualiview?

Een online platform voor gezondheidszorg organisaties om, met behulp van patiëntervaringsonderzoek, stuurinformatie te krijgen voor de verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening, medewerkers en praktijk.

Voor wie is Qualiview?

Qualiview is bedoeld voor alle organisaties in de eerstelijns gezondheidszorg. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Fijn dat je gebruik wilt maken van Qualiview. Klik hier of op de aanmeldbutton rechts bovenin de site.

Welke gegevens hebben jullie nodig voor het registreren?

Bij het registreren hebben we de volgende gegevens van je nodig: Praktijk AGB-code, NAW-gegevens, eventueel het netwerk waarbij je bent aangesloten, de software die je gebruikt, het aantal medewerkers en nog enkele gegevens meer. Klik hier om je aan te melden.​

Kan ik Qualiview eerst uitproberen?

Ja, het is mogelijk om Qualiview eerst uit te proberen. We kunnen je de mogelijkheden uiteraard ook eerst laten zien. Neem even contact met ons op. 

Met welke softwarepakketten hebben jullie een koppeling?

Op elke productpagina kun je zien met welke softwarepakketten wij samenwerken. Staat je softwarepakket er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Hoe nodig ik patiënten, cliënten en/of klanten uit voor een onderzoek?

Wanneer je bent aangemeld bij Qualiview, kun je de EPD-software aan Qualiview koppelen. Vraag tijdens de behandeling of de patiënt wil deelnemen, hoe hij wil deelnemen (per e-mail of post (indien afgenomen)) en voer de betreffende gegevens in het EPD in. Wanneer je het dossier sluit, krijg je de vraag of je de patiënt wilt uitnodigen voor het onderzoek. Klik op ‘bevestigen’ en de uitnodiging wordt verstuurd.

Ook kun je via Excel gegevens van je patiënten uploaden. Gebruik hiervoor de gebruikershandleiding ‘Uploaden van gegevens’.

Zit er een maximum aan het aantal uit te zetten vragenlijsten?

Nee, je kunt zoveel vragenlijsten uitsturen als je wenst.

Wat kan ik met Qualiview?

Qualiview helpt je onder andere om de kwaliteit en beleving van zorg te verbeteren. De resultaten kun je ook inzetten voor HR-doeleinden.

Wat levert het werken met Qualiview op?

Het gebruik van Qualiview heeft vele voordelen. De verzamelde data kunt u voor verschillende toepassingen inzetten. Ook stellen sommige zorgverzekeraars de eis dat ervaring met je praktijk inzichtelijk wordt gemaakt. Door Qualiview in te zetten kun je eenvoudig aan deze eis voldoen én versterk je je positie aan de onderhandelingstafel.

Ik ben mogelijk geïnteresseerd in Qualiview. Waar vind ik meer informatie en prijzen?

Meer informatie over Qualiview voor je discipline specifieke informatie vind je via het menu oplossingen.

Hoe worden de vragen naar cliënten en patiënten uitgestuurd?

De vragenlijst versturen we doorgaans per e-mail. Het is ook mogelijk om met een tablet cliënten te bevragen, klik hier voor meer informatie. Vergeet niet om toestemming van de patiënt te vragen en voer het e-mailadres in het EPD in (Let op! Eenmalig moet je de koppeling maken tussen je softwarepakket en onze software, via onze handleidingen leggen we je stapsgewijs uit hoe je dit moet doen).

Kan ik patiënten handmatig uitnodigen?

Alleen geaccrediteerde marktonderzoeksbureaus mogen klantervaringsonderzoeken uitvoeren. Qualiview heeft vanzelfsprekend alle organisatorische maatregelen getroffen om de privacy van de patiënt te garanderen. Alle processen van Qualiview zijn getoetst door CIIO (voorheen Centrum Klantervaring Zorg) die Qualizorg (moederbedrijf van Qualiview) hiervoor heeft geaccrediteerd. 

Ik heb vragen over het gebruik van Qualiview. Bij wie kan ik daarvoor het beste terecht?

Kijk op onze supportpagina voor diverse contactmogelijkheden. We helpen je graag verder.

Het lukt mij niet om een patiënt uit te nodigen. Wat is er aan de hand?

Als het niet lukt om de patiënt uit te nodigen dan kunnen er twee oorzaken zijn: 

Laatste behandeling niet langer dan 60 dagen geleden
Eén van de richtlijnen die gehanteerd wordt, is dat de laatste behandeling van een patiënt die u wilt benaderen voor deelname aan het onderzoek, niet langer dan 60 dagen geleden is. Krijgen wij gegevens door van patiënten waarvan de laatste behandeling langer dan 60 dagen geleden is (tot het moment van afsluiting), dan worden deze NIET uitgenodigd.

Minimaal 2 behandelingen
Volgens de richtlijnen van het Zorginstituut mogen patiënten die minder dan twee behandelingen hebben gehad niet deel nemen aan onderzoek door middel van CQ-index. Krijgen wij gegevens door van patiënten waar één behandeling aan verleend is en waarvan het dossier vervolgens afgesloten is, dan worden deze patiënten niet uitgenodigd.