Beter inzicht in resultaten bij behandeltraject met één of meerdere behandelaars

8 november 2018

Het komt geregeld voor, een cliënt wordt door meerdere zorgverleners binnen een organisatie behandeld. De redenen hiervoor lopen uiteen. Het kan bijvoorbeeld de visie van een zorgorganisatie zijn dat zorgverleners samenwerken tijdens het behandeltraject. Maar soms blijkt dat een cliënt beter door een collega kan worden behandeld met een specialisatie. En weer in een andere situatie wordt het dossier alleen door een collega afgesloten, bij vakanties bijvoorbeeld.

Wat de reden ook is: een behandeltraject waar meerdere zorgverleners bij betrokken zijn geweest kan door de cliënt op een andere manier worden ervaren dan wanneer deze door één zorgverlener is behandeld. Komt dit regelmatig voor, dan geven de resultaten in de Qualiview Rapportagetool een vertekend beeld voor de coaching van je medewerkers. Daar hebben we een oplossing voor.

In de Rapportagetool is een extra filter beschikbaar (zie je geen verschillen, dan kan het zijn dat het veld niet wordt meegestuurd vanuit je EPD). Zo kun je zien hoeveel cliënten volledig door een medewerker zijn behandeld en hoeveel niet. En wat daarvan de resultaten zijn. Zo heb je een zuiverder beeld van de resultaten: zowel voor HR doeleinden als voor de medewerker zelf.

Zo bekijk je de resultaten:

 • Log in op rapportagetool.qualiview.nl;
 • Ga onder resultaten naar bijvoorbeeld beoordeling op domeinniveau;
 • Kies vervolgens op het tabblad vergelijken;
 • Kies de medewerker waarvan je de resultaten wil bekijken;
 • Kies bij filter(s) volledig behandeld door;
 • Voeg achtereenvolgens de volgende dataselecties toe:
  - Ja en kies op selectie toevoegen;
  - Nee en kies op selectie toevoegen;
  - Ja, Nee en kies op selectie toevoegen;
 • Kies ‘toon resultaten’


​Bij onze voorbeeldmedewerker zie je hieronder dat hij op alle punten betere resultaten haalt wanneer cliënten volledig door hem zijn behandeld tijdens het behandeltraject:

Gerelateerde artikelen
GGZ: een goed gesprek met je cliënt over resultaten, hoe doe je dat?
Over Mark Bench

Suzan Oudejans en Masha Spits van 

Kwaliteit van zorg een belangrijk speerpunt binnen Vitaal Thuiszorg

Vitaal ...