logo Qualizorg

{caption}

Qualizorg vindt investeerder voor groeifinanciering

17 februari 2016 Tom Mulder

Qualizorg heeft in Axivate Capital een investeerder gevonden. Axivate neemt voor 50% deel in Qualizorg; oprichter en directeur Rutger van Zuidam bezit de overige aandelen. Met deze toetreding verstevigt Qualizorg zijn positie als leidend bedrijf voor kwaliteitsindicatoren in de zorg. 

Qualizorg legt zich toe op het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. Binnen de eerstelijns gezond­heids­zorg is Qualizorg marktleider met meer dan 6.000 zorgorganisaties als klant zoals fysio­therapeuten, apothekers, huisartsen, logopedisten en ziekenhuizen.

Rutger van Zuidam, oprichter en directeur van Qualizorg, is blij met deze stap. “We zijn met de hulp van Axivate Capital in staat om snel een nog sterkere positie op te bouwen in de hele gezondheidszorg. We willen de zorgkwaliteit inzichtelijk maken voor alle stakeholders in de zorg. Het is onze droom dat zorgverleners door onze systemen in staat zijn de kwaliteit van hun dienstverlening continu te verbeteren. En dat patiënten meer inzicht en sturing krijgen in de zorg die ze ontvangen. Het is onze overtuiging dat dit samenspel uiteindelijk leidt tot een betere zorgkwaliteit.”

Axivate Capital voorziet dat het meten van indicatoren in de zorg de komende jaren sterk groeit. Bas Rasker (oprichter Zoover.nl en nu partner Axivate) zegt hierover: “Het is voor zorgverleners inmiddels onontbeerlijk te weten hoe de patiënten hun dienstverlening ervaren. Daarnaast willen patiënten steeds vaker weten wie de beste zorg aanbiedt. Met onze jarenlange ervaring in consumentenreviews kunnen wij van toegevoegde waarde zijn voor Qualizorg. Dat is ook de reden dat wij enkele jaren geleden een participatie hebben genomen in Tevreden.nl. Beide bedrijven zijn sterk op de zorgmarkt.”

In 2010 richtte Van Zuidam in samenwerking met een aantal participanten Qualizorg op. Sindsdien heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt en is nu één van de belangrijkste spelers in de kwaliteitsmetingen in de eerstelijns zorg. Van Zuidam verwacht met de hulp van Axivate Capital de groei van Qualizorg te versnellen en zijn dienstverlening in de zorgsector aanzienlijk te kunnen uitbreiden.

Over Qualizorg

Qualizorg is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. De zeer datagedreven organisatie gelooft in transparantie en omarmt het zogenaamde Triple Aim-concept: een gezondere populatie, met minder kosten en een hogere kwaliteit van zorg. Qualizorg is marktleider in Nederland en beheert diverse databases (TTP), biedt daarnaast geavanceerde maatwerkprojecten en is de partij achter de toonaangevende dataverzameling en analysetool Qualiview. Qualizorg is ISO-gecertificeerd en CIIO geaccrediteerd.

Over Axivate Capital

Axivate Capital is in 2012 opgericht door Andreas Ezinga, Hugo Mensink en Bas Rasker en beheert twee fondsen met een totaal vermogen van Euro 28 miljoen.

Axivate Capital richt zich op het ondersteunen van groeiambities, internatio­na­lisering en waardecreatie voor Nederlandse bedrijven op het gebied van digital media, e-commerce en binnen de reisbranche. Naast kapitaal levert Axivate Capital toegevoegde waarde door inbreng van eigen ervaringen, netwerk en actieve ondersteuning op strategisch vlak. Andere investeringen van Axivate Capital betreffen onder meer: Emerce – Tevreden.nl – The Feedback Company – Opiness – YourTablet – Oxyme – Corendon – Readmore.

Overige publicaties

Lees ook de publicaties op Farmacie en Zorg, Emerce, eHealth Nieuws, Health Valley en icthealth.nl