logo Qualizorg

{caption}

Qualizorg en de NVD ontwikkelen kwaliteitstool voor diëtisten tweedelijnszorg

11 april 2019 Meta van Uden

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD) hebben we een op maat gemaakte portal ontwikkeld. De NVD kwaliteitstool is ontstaan vanuit de wens van de NVD en afdelingen diëtetiek in de tweedelijnszorg om kwalitatieve en kwantitatieve data uniform te kunnen vastleggen, delen en vergelijken. Ruim 35 ziekenhuizen gaan deze tool gebruiken en de eerste zijn inmiddels gestart.

De kwaliteitstool helpt om op uniforme wijze gegevens te verzamelen, zoals belangrijke indicatoren op het vlak van basisgegevens, prestatie en arbeid. De uitkomsten kunnen worden vergeleken met academische-, topklinische- en algemene ziekenhuizen of met de totale benchmark, ook volledig anoniem. En ze vormen de basis om verder van elkaar te leren en voor gesprekken om vakkennis te delen. Kortom, de kwaliteit van de afdeling diëtetiek wordt op deze manier inzichtelijk gemaakt en kan zo worden verhoogd.

Maximale ondersteuning
Om ervoor te zorgen dat de diëtisten alles én meer uit de kwaliteitstool halen, organiseren we speciaal voor hen een webinar. Vanuit Qualizorg helpen we bij het opstarten en maken we de diëtisten wegwijs in de kwaliteitstool. De NVD vertelt daarnaast wat het belang is van de kwaliteitstool en laat zien hoe uitkomsten kunnen worden vergeleken, hoe je verschillen kunt interpreteren en hoe je dit kunt inzetten om van elkaar te leren.
 

 Gerelateerde artikelen:

Huisartsenpost Gelderse Vallei en inzicht in patiëntervaring