logo Qualizorg

{caption}

Datalevering? Laat dat maar aan ons over

28 maart 2019 Robert Kroesbergen

Zorgorganisaties moeten regelmatig de anonieme resultaten uit hun PREM-onderzoek aanleveren bij andere organisaties. Dat is het gevolg van afspraken die zij maken met bijvoorbeeld netwerken en verzekeraars.

Voor de meeste klanten verzorgen wij deze datalevering. Wij houden de deadlines voor onze klanten in de gaten en leveren de data aan derde partijen, volledig volgens de AVG. Zo komen zij automatisch de afspraken na, zonder dat het ze extra tijd kost. Uiteraard pas als ze ons daar toestemming voor hebt gegeven.

 

Veiligheid is geborgd
Wij zorgen er natuurlijk voor dat de data op de meest veilige manier wordt opgeleverd. De dataextractie, controles en oplevering verlopen altijd volgens vaste, uitgebreide processen. Alle stappen worden door een andere collega gecontroleerd. Dit noemen wij 4-eyes controle. En jaarlijks worden de bestaande processen gecheckt en worden we hierop geaudit. De veiligheid hebben we met verschillende procedures geborgd. 

 

Altijd actueel
We snappen dat zorgverleners al druk genoeg zijn met de behandeling van cliënten en niet bezig zijn met het up-to-date houden van hun toestemmingen. We sturen ze daarom periodiek een reminder per e-mail om hun toestemmingen te controleren en waar nodig aan te passen. Zo weet de klant zeker dat zijn gegevens altijd actueel zijn.

 

Landelijke benchmark fysiotherapieFysio en Significant
In maart hebben we bijvoorbeeld voor een groot aantal van onze fysiotherapiepraktijken die bij ons klant zijn de data opgeleverd aan Significant, de TTP (Trusted Third Party) voor de Landelijke Benchmark van fysiotherapie. Dit wordt vervolgens beschikbaar gesteld aan de zorgverzekeraars die zijn aangesloten bij Zorgverzekeraars Nederland.

 


Gerelateerde artikelen:
Waarom wij dataveiligheid zo belangrijk vinden
Dataveiligheid zit in onze genen